Olin Tinder-treffeillä likaiset pyöräilyshortsit, hihaton paita ja pyöräilykengät jalassa. Olisinkohan ollut vielä vähän hikinen, kovavauhtisen pyöräilyn jälkeen. Viehättävä treffikumppanini oli laittautunut viimeisen päälle.

tic-tac-toe-1777859_1920.jpg

Olin reilusti alipukeutunut tilanteeseen nähden, mutta se ei mielestäni muuttanut mitään tilanteen kannalta olennaista. Treffit menivät oikein mukavasti jutustellessa ja nähtiin vielä pari kertaa sen jälkeen uudelleen.

”Hän on ihana, mutta jos hän olisi vähän sosiaalisempi, puhuisi enemmän tunteistaan ja espanjaa, tykkäisi urheilusta, olisi vähän laihempi, parempi kokki, pidempi, hellempi, lihaksikkaampi ja hieman liberaalimpi hän olisi täydellinen minulle.”

"Onko mahdollista, että voit muuttaa kumppanisi käytöstä tai rasvaprosenttia, jos hän ei itse koe sitä tarpeelliseksi?"

Onko mahdollista, että voit muuttaa kumppanisi käytöstä tai rasvaprosenttia, jos hän ei itse koe sitä tarpeelliseksi? Tai jos voisitkin, minkälaisia seurauksia sillä olisi, jos kumppani muuttaisi itseään sinun toiveestasi, eikä omasta sisäisestä halustaan? Kannattaako edes jossitella ajatuksella, että minkälainen toinen voisi olla, jos hän ei ole?

Kun vielä kävin enemmän treffeillä olin jopa liian valikoiva ja tein todella nopeita johtopäätöksiä siitä minkälaisia ihmisiä haluan elämääni ja minkälaisia en. Ajattelin: ”Jos jo ensimmäisillä treffeillä tämä asia vaivaa minua, kannattaako edes yrittää mitään sen enempää?”. 

Ihmiset, jotka viettävät aikaa yhdessä, tulevat vaikuttamaan toisiinsa. Varsinkin, jos kyseessä on romanttinen suhde, kummankin mieltymykset tulevat vaikuttamaan yhteiseen elämään.

Jos toinen parisuhteessa oleva henkilö on aktiivinen liikkuja, se voi vaikuttaa toisen osapuolen liikkumisaktiivisuuteen, mutta ei tee hänestä ultrajuoksijaa. Lenkille saattaa kuitenkin olla kivempi lähteä jonkun kanssa, kuin yksin.

"Perustuuko näkemyksesi yhteisestä matkastanne siihen, että jokin asia toisessa pitäisi muuttua, jotta yhteiselonne olisi miellyttävää?"

Perustuuko näkemyksesi yhteisestä matkastanne siihen, että jokin asia toisessa pitäisi muuttua, jotta yhteiselonne olisi miellyttävää? Onko tämä ajatus realistinen ja onko se vaivannut mieltäsi jo pitkään?

Romanttisessa suhteessa asioita voi toki parantaa, niistä tulee keskustella ja yrittää tehdä suhteesta sellainen, että se palvelee kaikkia suhteessa olevia ihmisiä mahdollisimman hyvin. Ehkä kysymys kuuluukin: mitä asioita yksilö voi ja haluaa muuttaa ja mitä voi realistisesti odottaa?

Voiko itseään muuttaa? Mistäköhän johtuu tämä yleinenkin ilmiö, että kun henkilö eroaa, hän aloittaa kuntokuurin ja rupeaa panostamaan ulkonäköönsä? Kun uusi kumppani löytyy, hän palaa takaisin lähtöruutuun.

"Onko niin, että ihmiset eivät ainoastaan ajattele, että he voisivat muuttaa kumppaniaan, mutta myös sitä, että he voivat muuttaa itseään, vain miellyttääkseen muita?"

Onko niin, että ihmiset eivät ainoastaan ajattele, että he voisivat muuttaa kumppaniaan, mutta myös sitä, että he voivat muuttaa itseään, vain miellyttääkseen muita? Muuttaa itseään siihen suuntaan johon he kokevat, että heidän tuleva kumppaninsa haluaisi?

Jos olisin Tinder-treffeilläni laittanut puvun päälle, kravatin kaulaan ja lakeerikengät jalkaan ja tämän lisäksi yrittänyt vielä olla jotain enemmän kuin olen, ketä tämä tilanne olisi palvellut?

Se, joka etsii itselleen vertaista kumppania pettyy viimeistään kun tajuaa, että kumppani ei ollutkaan himobodaaja vaan kävi salilla koska koki, että tiukalla insta-pyllyllä on helpompi löytää kumppani.

Ja toisaalta mitä saat itsellesi? Ihmisen, joka ihastuu sinuun vääristä syistä, sen perusteella mitä et pohjimmiltasi ole. Perustuu virheellinen mielikuva sitten ulkonäköösi, taloudelliseen tilanteeseesi tai persoonaasi.

Tottakai kun tapaamme uuden ihmisen haluamme antaa itsestämme mahdollisimman hyvän kuvan, mutta “fake it till you make it” asenteella mielestäni ei pitkällä tähtäimellä saada hyvää lopputulosta.

"Ajatuskin siitä, että kumppanisi ei kelpaa 100% itsenään sinulle, ei tee hyvää suhteellesi, koska ajatuksesi hyvästä suhteesta perustuu siihen, että jonkun täytyy muuttua."

Ajatuskin siitä, että kumppanisi ei kelpaa 100% itsenään sinulle, ei tee hyvää suhteellesi, koska ajatuksesi hyvästä suhteesta perustuu siihen, että jonkun täytyy muuttua. Pystyt elämään rikkaampaa elämää kumppanisi kanssa jos hyväksyt hänet sellaisena kuin hän on. Myös niiden piirteiden osalta, joita et koe niin miellyttäväksi.

Ja jos on vaikea hyväksyä kumppanisi ulkonäköä, käytöstä, varallisuutta tai työpaikkaa, mieti asiaa joka sinua häiritsee toisessa ja kerro se kymmenellä vuodella. Mitä tunteita tämä sinussa herättää?

Jos sietokykysi raja tulee jossain vaiheessa vastaan, olisiko parempi, että suhde loppuu viiden viikon vai viiden vuoden päästä?

Mieti mielessäsi seuraavia kysymyksiä, jos tämä kirjoitus on herättänyt ajatuksia

-       Mitkä ovat asioita parisuhteessa,  mistä et missään nimessä halua joustaa? Niin sanottuja deal breakereitä. Esimerkiksi arvoihin, elämän tapaan tai vakaumuksiin liittyviä asioita.

-        Mitkä ovat asioita,  joita toivot, että kumppanillasi tulisi olla? Asioita joita ilman oletat, että et halua elää.

-        Onko mahdollista, että teet asioita, joilla pyrit miellyttämään muita ja motiivit tähän käytökseen eivät ole sisäsyntyisiä?

-        Oletko parisuhteessa, jossa ajattelet, että kumppanisi joku piirre, käyttäytymismalli tai ominaisuus muuttuu? Näin on ollut jo jonkin aikaa tai alusta asti ja ajatuksesi suhteenne toimivuudesta perustuu siihen, että tämä asia muuttuisi?

"Muista tämä! Olet täydellinen luomus itsestäsi, juuri nyt kun luet tätä kirjoitusta."

Muista tämä! Olet täydellinen luomus itsestäsi, juuri nyt kun luet tätä kirjoitusta. Täydellisyys sisältää myös ne ominaisuudet joista koet, että itsessäsi on vielä kehittämistä. Jos et kelpaa jollekin sellaisena kuin olet, miksi haluaisit lähteä leikkimään ”yhteistä elämän polkua” ihmisen kanssa, jolla yhtenä pikkuehtona on, että jokin sinussa täytyy muuttua?

Kun oikea oikeassa paikassa oikea henkilö tulee vastaan, riität hänelle juuri sellaisena kuin olet. Ehkä olet jo hänen kanssaan. Pyri olemaan tyytymättä yhtään vähempään kuin mitä tarvitset. Kun tapaat tämän henkilön olisi hyvä, että riität myös itsellesi. Juuri tuollaisena täydellisenä luonnon luomuksena mikä olet.