Tyttöystäväni heräsi baari-illan jälkeen toisen miehen sängystä. Mitä ajatuksia tämä sinussa herättäisi?

cocktails-1149171_1920.jpg

Pikkujouluaika alkaa lähestyä. Kohta laivat ja baarit ovat täynnä juhlivia ihmisiä. Mitä ajattelisit, jos kumppanisi olisi jonkun toisen kanssa,  tai jos sinä tapaat illanvietossa kiinnostavan henkilön ja tunteet ovat molemminpuolisia?

"Maailma näyttää silmissäni välillä niin kaksinaismoralistiselta."

Maailma näyttää silmissäni välillä niin kaksinaismoralistiselta. Tuntuu todella oudolta kun varattu suljetussa suhteessa oleva nainen kysyy, että haluaisinko lähteä jatkoille harrastamaan seksiä.

Se ei ole pelkästään kaksinaismoralistista, tunnen myös empatiaa henkilöä kohtaan koska jos näin käy, teen oletuksen, että jokin hänen parisuhteessaan ei ole hyvin. Ainakaan hän ei ole kumppanilleen tai itselleen rehellinen. Tämä todennäköisesti tulee ennen pitkää heijastumaan negatiivisella tavalla heidän suhteeseensa.

Tätä tapahtuu suhteellisen usein ottaen huomioon miten vähän käyn ulkona. Minua pöyristyttää se, että ihmiset pelaavat venäläistä rulettia parisuhteillaan.

Olen moraalisesti suhteellisen tiukka ihminen. Minulle on selkeää kenen kanssa esimerkiksi harrastan seksiä ja kenen kanssa en. Suljetuissa suhteissa olevat naiset kuuluvat tiukasti ei-listalle. Heidän kanssaan peuhaaminen ei olisi arvojeni mukaista.

"Mielestäni asioita ei voi laittaa pullon piikkiin ja tilaisuus ei tee varkaaksi."

Mielestäni asioita ei voi laittaa pullon piikkiin ja tilaisuus ei tee varkaaksi. Jos tupakkalakko ei ole itsellesi järkisyillä perusteltu, se ei todennäköisesti tule toimimaan. Samoin on yksiavioisuuden laita. Jos pystyt perustelemaan itsellesi miksi olet yksiavioinen, voit aina tehdä valinnan ja toimia sen mukaisesti.

Jos tupakkalakko perustuu uudenvuodenlupaukseen ilman muita järkisyitä, on lähes varmaa, että jossain vaiheessa tahdonvoima loppuu ja tupakka voittaa.

"MTV Lifestylen kyselyssä selvisi, että noin 20 prosenttia myöntää tehneensä pikkujouluissa jotain, mitä oma kumppani ei takuulla hyväksyisi.  Voisiko tätä asiaa jotenkin ennakoida? Esimerkiksi puhua siitä, miten te näette tämän asian. Mikä ylipäätään lasketaan pettämiseksi? Mihin raja vedetään?

Miltä kuulostaisi, jos ottaisit asian esille vaikka näin: ”Hei luin mielenkiintoisen blogin pettämisestä, haluaisitko lukea sen ja kertoa mitä ajatuksia se sinussa herättää?”.

"Miltä kuulostaisi ajatusleikki siitä, että suhteenne olisi esimerkiksi joulukuun ajan ”poikkeusluvalla”

Miltä kuulostaisi ajatusleikki siitä, että suhteenne olisi esimerkiksi joulukuun ajan ”poikkeusluvalla”, niin että, voisitte viettää yön vieraan ihmisen kanssa, jos tällainen tilanne tulee eteen?

Mutta mitä jos…

Tulen mustasukkaiseksi? Muistatko viimeisen pelon, jonka olet kohdannut? Minä muistan. Sen jälkeen kun olin kohdannut sen, se ei ollut enää niin pelottavaa.

Mustasukkaisuus toimii hyvin saman tyylisesti. Kohdatessasi asian, jonka koet tekevän sinut mustasukkaiseksi, se pienenee automaattisesti. Kun puhut asiasta avoimesti, vaikka kumppanisi tai jonkun muun läheisen kanssa, se auttaa myös. Kohta huomaat, että tunne on jo täysin siedettävällä tasolla.

Oleellista onkin, että hyväksytään se, että uusi tilanne voi aiheuttaa mustasukkaisuuden tunteita. Ne ovat inhimillisiä, eikä niistä tarvitse täysin pyrkiäkään eroon. Tärkeää on kuitenkin pitää tilanne hallinnassa niin, että mustasukkaisuuden tunteet eivät nouse sietämättömälle tasolle.  

Hän rakastuu toiseen? Oletko itse rakastunut kaikkiin joiden kanssa olet harrastanut seksiä? Seksi ja rakkaus ei useinkaan kulje käsi kädessä, siihen tarvitaan paljon enemmän. Jos sinulla on hyvä suhde kumppanisi kanssa, pelkkä seksi jonkun toisen kanssa ei tule sitä kaatamaan.

Se, että kumppanisi pääsee luvan kanssa seikkailemaan voi päinvastoin piristää omaa seksielämäänne, vahvistaa sidettänne ja saada hänet arvostamaan taas lisää sitä seksuaalista kemiaa, joka välillenne on muodostunut.

"Olet oikeassa, tässä tapauksessa et ole riittävä."

Miksi hän edes ehdottaa tätä minulle, enkö minä riitä hänelle? Olet oikeassa, tässä tapauksessa et ole riittävä. Onko paras ystäväsi sinulle riittävä, vaikka sinulla on muitakin ystäviä? Onko vanhin lapsesi sinulle riittävä, vaikka sinulla olisi muitakin lapsia?

Sinä et voi olla kukaan muu kuin sinä itse, suhteen ulkopuoliset seikkailut eivät liity mitenkään sinuun, vaan siihen, että sinä et voi olla kuin täydellinen itsesi. Näin, samaan aikaan, kun olet riittämätön, olet myös täysin riittävä, täydellinen omana itsenäsi ja korvaamaton.

Jos hän ottaa tämän asian esille se ei tarkoita sitä, että suhteessanne olisi jotain vikaa. Päinvastoin, on hyvä asia, että hän ottaa suhteellenne kannalta tärkeitä asian avoimesti esille. Eikö? 

"Voisiko jopa olla, että kumppanisi on miettinyt ihan samaa asiaa jo pitkään"

Voisiko jopa olla, että kumppanisi on miettinyt ihan samaa asiaa jo pitkään, kumpikaan teistä ei vain ole uskaltanut ottaa asiaa esille?

Ei pidä edetä liian paljon, liian nopeasti. Seksi ei ole tässä tapauksessa itseisarvo ja voitte yhdessä päättää, miten pitkälle haluatte leikin viedä, mihin haluatte asettaa oman rimanne, mitä saa tehdä ja mitä ei. Pelkästään tällä asialla ”leikkiminen” saattaa tehdä illastasi mielenkiintoisen.

Varsinkin jos olet pitkässä suhteessa tällainen kokemus saattaa lisätä arvostusta kumppaniasi kohtaan, kun hän ei ”ikään kuin” olekaan enää itsestäänselvyys.

Vaikka sinulla olisikin kumppanisi lupa pieneen seikkailuun on myös asioita, joita kannattaisi välttää.

- Jos mahdollista vältä suljetussa parisuhteessa olevia henkilöitä. Et halua tehdä sellaista, mitä et haluasi itsellesi tapahtuvan.

- Olisi suotavaa, että kerrot illan seuralaisellesi minkälainen tilanteesi on. Ollessasi rehellinen tämän asian suhteen vältät ikäviä väärinymmärryksiä.

- Omasta kuormasta ei kannata syödä. Siitä voi tulla työpaikalla tai seuraavassa yrityksen edustustilaisuudessa, jossa oma kumppanisi on mukana, vaivaannuttavia tilanteita. Sama koskee kumppanisi tuttavia.

- Myös edelliseen liittyen. Älä jätä illan seuralaisellesi yhteystietojasi, joka voisi myöhemmin aiheuttaa suhteessanne turbulenssia 

- Muista ehkäisy! Et halua ylimääräisiä isän- tai äitienpäiväkortteja tai ei-toivottuja tuliaisia illan vietosta.

Kysymys ei ole pelkästään suhteenne muokkaamisesta tai raottamisesta vaan erityisesti oman mielesi avaamisesta. Mielen avaamisesta sille miten asioiden pitäisi olla, miten ne voisivat olla ja mitä suhteeltasi haluat. Se vaatii hieman enemmän mieleltäsi ja suhteeltasi, mutta on ehdottomasti asia, jota haluat ainakin miettiä. 

Niin, mitäs minä sitten ajattelin, kun kuulin, tyttöystäväni baari-illasta?

Niin, mitäs minä sitten ajattelin, kun kuulin, tyttöystäväni baari-illasta? Tunsin hieman mustasukkaisuutta ja seitinohutta ulkopuolisuuden tunnetta. Päällimmäisenä oli kuitenkin ymmärrys tilanteesta ja jonkinlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tämä kumpusi siitä, että tiesin, että näin voi käydä, ja koska kuulin asian sovitusti tyttöystävältäni itseltään.  

Edellä mainittu tilanne on meille kuitenkin hyvin arkinen, mikä tekee siitä suhteellisen tuttua ja turvallista. Vaikka näin paperilla suhteen avaaminen tai ”pikkujoulusäännön” pitäminen saattaa kuulostaa rationaaliselta ja houkuttelevalta. Asiaa kannattaa kuitenkin lähestyä kuin atomipommia silkkihansikkain, tuntosarvet valppaina ja avoimin mielin. Tällainen menettely ei sovi kaikille ja on ehdottomasti uhka tai mahdollisuus.

Loistavia tulevia pikkujouluja kaikille!

 

Lähde: https://www.mtv.fi/lifestyle/tunteet/artikkeli/kysely-kertoo-nain-moni-pettaa-kumppaniaan-tyopaikan-pikkujouluissa/4564216#gs.y=YuxlE