Elätkö unelmaasi vai unelmoitko tietynlaisesta elämästä? Mietitkö minkälaista olisi olla joku muu? Tuntuuko kuin olisit suunnistamassa ilman karttaa ja kompassia? Junnaako elämäsi paikoillaan? Jos nämä lauseet herättävät kysymyksiä, kannattaa jatkaa lukemista.

 

 Finnish judo open 2008. Kilpailin judossa kansainvälisellä tasolla 15 vuotta. Ei tullut mieleenkään lähteä uuteen kauteen, kilpailuun tai otteluun ilman selvää tavoitetta ja tähtäintä. Miksi toimisin toisin elämässäni?

Finnish judo open 2008. Kilpailin judossa kansainvälisellä tasolla 15 vuotta. Ei tullut mieleenkään lähteä uuteen kauteen, kilpailuun tai otteluun ilman selvää tavoitetta ja tähtäintä. Miksi toimisin toisin elämässäni?

"Kaikista ei tule judon maailmanmestareita eikä astronautteja. Lähes kaikki muu sitten onkin saavutettavissa."

Onko olemassa asioita, joita yksilö ei voi saavuttaa? Tottakai on! Kaikki ei ole kaikille mahdollista. Kaikista ei tule judon maailmanmestareita eikä astronautteja. Lähes kaikki muu sitten onkin saavutettavissa. Prosessi alkaa siitä, kun ymmärrät, että kaikki on sinusta itsestäsi kiinni. Sen lisäksi sinun tulee sisäistää ja ottaa tämä ajatusprosessi osaksi arkeasi: minä itse vastaan omasta kohtalostani ja siitä, miten asiat elämässäni onnistuvat. 

Jos tämä asia on vaikea hyväksyä, voit lopettaa tämän lukemisen ja syyttää olosuhteita, huonoja geenejä, perhettäsi, ystäviäsi tai muita ulkoisia tekijöitä vaikka koko loppu elämäsi, ja tyytyä siihen mitä sinulla on. Päätös on SATA PROSENTTISESTI sinun!

 Tomi Kokko on hyvä esimerkki omalla alallaan menestyneestä miehestä, joka tietää paljon tavoitteiden asettamisesta ja unelmien jahtaamisesta.

Tomi Kokko on hyvä esimerkki omalla alallaan menestyneestä miehestä, joka tietää paljon tavoitteiden asettamisesta ja unelmien jahtaamisesta.

"Kun kysyt narkomaanilta ja menestyneeltä liikemieheltä, miksi he ovat päätyneet tähän elämäntilanteeseen, kummatkin sanovat saman syyn."

Kun kysyt narkomaanilta ja menestyneeltä liikemieheltä, miksi he ovat päätyneet tähän elämäntilanteeseen, kummatkin sanovat saman syyn. Heillä oli väkivaltainen alkoholisti isä, joka teki heidän lapsuudestaan yhtä helvettiä. Menneisyyttämme, olosuhteita tai henkilökohtaisia ominaisuuksiamme emme voi tällä hetkellä muuttaa. Ne eivät ole olennaisia asioita tässä yhtälössä. Tärkeintä on päätös, että haluat mennä kohti tavoitettasi.

“If you aim at nothing you will hit it every time.” 

- Zig Ziglar

Olin vuonna 2012 reppureissaamassa Nigeriassa. Maa, jossa meidän suomalaisten perspektiivistä mikään ei toimi. Nigerialaisten englannin taidon ansiosta pääsin keskustelemaan paljon paikallisten kanssa, mikä auttoi minua ymmärtämään, mistä tämän maan krooniset ongelmat johtuvat. Nigeriassa on huomattavat luonnonvarat ja pitkä kasvukausi viljelyyn, mutta ongelmana on ihmisten asenteet.

Korruptio sekä asenne siitä, että asioita ei voi muuttaa, ovat siirtyneet liian monta kertaa sukupolvilta toiselle. Epätoivo näyttää asuvan ihmisten sieluissa eikä ole tarpeeksi ihmisiä, jotka voisivat murtaa tämän karman. Miksi kuitenkin sodan runtelema ja velkavankeuteen tuomittu Suomi nousi suosta yhdeksi maailman parhaaksi hyvinvointivaltioksi muutamassa vuosikymmenessä? Ilman timantteja tai pitkää kasvukautta. Uskon, että sisu ja usko yhteiseen tavoitteeseen olivat ne ratkaisevat tekijät. Miksi tilanne olisi erilainen yksilön kohdalla? 

 Lagos, Nigeria 2012. Tämä matka teki hyvää mielelleni. Vaikka joskus elämässä tuntuu, että asiat olisivat huonosti, voin aina palata tähän matkaan ja tähän hetkeen, ja miettiä asioita oikeasta perpektiivistä.

Lagos, Nigeria 2012. Tämä matka teki hyvää mielelleni. Vaikka joskus elämässä tuntuu, että asiat olisivat huonosti, voin aina palata tähän matkaan ja tähän hetkeen, ja miettiä asioita oikeasta perpektiivistä.

 

"Et voi löytää perille, jos et tiedä minne olet menossa."

Et voi löytää perille, jos et tiedä minne olet menossa. Et myöskään voi saavuttaa asioita, jos et tiedä mitä ne ovat. Oli sitten kyseessä ura, parisuhde, harrastukset tai kilpaurheilu. Teen joka vuosi itselleni tavoitteet. Käytän tähän vuosittaiseen traditioon 4 tuntia. Mietin mihin haluan seuraavana vuotena keskittyä ja mitä haluan saavuttaa. Teen myös vetovoiman laki -karttoja asioista, joita haluan vetää puoleeni. Puolet kartoista, jotka olen tehnyt, ovat jo toteutuneet ja toinen puoli on vielä elämässäni työn alla.

Kun kirjoitan ylös mitä haluan saavuttaa, asiat kirkastuvat myös omassa mielessäni. Alan nähdä mahdollisuuksia asioihin, joita haluan saavuttaa, ja erilaisia teitä sinne minne haluan mennä.

 Lake Titicaca, Peru 2014. Kaksi vuotta Nigerian reissun jälkeen toteutin yhden suurista unelmistani. Otin vuoden vapaata, laitoin repun selkään ja matkustelin ympäri maailmaa. 

Lake Titicaca, Peru 2014. Kaksi vuotta Nigerian reissun jälkeen toteutin yhden suurista unelmistani. Otin vuoden vapaata, laitoin repun selkään ja matkustelin ympäri maailmaa. 

"Ota siis kynä käteen ja tee elämästäsi oman näköistä!"

Miksi et voisi olla unelma-ammatissasi? Miksi et voisi asua unelma-asunnossasi? Tai olla unelmien parisuhteessa unelmiesi naisen kanssa, ajaa unelma-autolla ja olla onnellinen elämääsi asteikolla yhdestä kymmeneen kaksikymmentäviisi? Minä olen ja elän, ja siten voin vakuuttaa, että tämä on ponnisteluiden arvoinen asia! Ota siis kynä käteen ja tee elämästäsi oman näköistä!

“Most people overestimate what they can do in one year and underestimate what they can do in ten years.”

- Bill Gates

Tässä ohjeet LOAM:n tekemiseen:

LAW OF ATTRACTION MAP (LOAM)

Ensin, mieti mitä haluat saavuttaa ja mikä olisi tämän hetkinen unelma tilanne. Sen jälkeen kirjoita nämä tavoitteesi ylös niin kuin olisit jo saavuttanut ne ("Haluaisin uuden auton" --> "Minulla on uusi auto").  Älä ajattele onko asia oikeasti mahdollista vai ei. Kirjoita vain siitä, millaista haluaisit elämäsi olevan tällä hetkellä. Merkkaa LOAM:n oikeaan yläkulmaan sen hetkinen päivämäärä, jolloin sinun on helpompi seurata kehitystäsi tilanteeseen liittyen.
Tässä esimerkki minun tämän hetken LOAM:sta:

                                                                                                                                    11.8.2017

Meidän uusi asunto

 

 • Asun Helsingin keskustassa 140m2 kattohuoneistossa perheeni kanssa.
 • Asunnossa on 6 huonetta ja ihana saunaosasto sekä parveke, joka toimii kesällä ylimääräisenä huoneena.
 • Asunto on Helsingin keskustassa keskeisellä paikalla ja näköala avokeittiöstä on loistava.
 • Asunnon kustannukset ovat kohtuulliset, koska ne jaetaan neljän henkilön kesken ja kaksi huonetta on vuokralla.
 • Tunnen oloni siunatuksi, kun saan asua tässä asunnossa näiden ihmisten kanssa.
 • Kommunikaatiomme on erittäin hyvää ja kaikilla osapuolilla on hyvä olla tässä yhteisessä kodissamme.
 • Elämän haasteita on helpompi ottaa vastaan, koska yhteisasuminen helpottaa stressiä ja luo yhteisöllisyyttä.

 

Sen jälkeen kirjoita millaista haluaisit elämäsi olevan kolmen vuoden kuluttua, kun olet saavuttanut tämän itselle asetetun tavoitteen. Eli toisin sanoen, miten muutos on vaikuttanut elämääsi, kun toteutuneesta asiasta on kulunut kolme vuotta. Ole rehellinen siitä, mihin haluat asioiden johtavan. Muista myös, että tämän hetken olosuhteet eivät rajoita kirjoittamistasi.
Tässä esimerkki: 

36 kuukautta

 

 • Yhteisessä kommuunissa asuminen mahdollistaa paljon ja tuo minulle paljon lisää sosiaalista pääomaa.
 • Kommuunissamme on syntynyt kaksi lasta, mikä tekee elämästä rikkaampaa ja yhdistää meitä mukavalla tavalla. Aikataulujen ja oikean ympäristön luominen lapsiemme hyvinvoinnille on onnistunut loistavasti.
 • Yhteiselämästämme on muodostunut mutkatonta pienistä haasteita huolimatta. Perheemme lapset ja välillä vaihtuvat vuokralaiset luovat tilanteita, joita jokapäiväisessä elämässä tulee huomioida ja olemme onnistuneet niissä erittäin hyvin.
 • Olemme oppineet viimeisen kolmen vuoden aikana toisistamme lisää, mikä tekee siteestämme erittäin vahvan. Tämä auttaa kaikkien yhteiselämään liittyvien asioiden kanssa.
 • Olemme päätyneet perustamaan yrityksen, jolla teemme asuntosijoittamista. Yritys pyörii hyvin ja näkemyksemme sijoittamisesta on näyttäytynyt järkeväksi.
 • Olemme seuranneet asuntojen toteutuneita hintoja tällä alueella ja jo nyt näyttää siltä, että tämän asunnon osto oli erittäin hyvä sijoitus.
 • Elämä on ihanaa ;)

 

Viimeinen askel on etsiä 5 – 10 kymmenen kuvaa, jotka kuvaavat tavoitteesi toteutumista. 

 

 Tässä tapauksessa kyseessä olisi siis tulevan asuntomme kuvia.

Tässä tapauksessa kyseessä olisi siis tulevan asuntomme kuvia.

 

"Kun karttasi on valmis, laita se paikkaan, josta näet sen joka päivä."

Kun karttasi on valmis, laita se paikkaan, josta näet sen joka päivä. Esimerkiksi vaatekomeron sisä- tai ulkopuolelle tai jääkaapin oveen. Tee karttasi kanssa kymmenen päivän intervalleja, jolloin luet sen ääneen joka ilta. Ajattele ja visualisoi lukemisen jälkeen, miltä tuntuu, kun olet päässyt haluamaasi tavoitteeseen. 

Loistavaa viikonloppua kaikille! Best day ever everyday!

p.s. Ensi viikolla uusi blogipostaus onnellisuudesta.

Comment