Lähdetään liikkeelle kysymyksellä, tiedätkö mitä haluat? Vastataksesi tähän kysymykseen sinun tulisi tietää minkälainen itse oikeasti olet, mikä on DNA:si. Jos et tunne itseäsi, miten voit tietää minkälaisen kumppanin itsellesi haluat? Toisin sanoen, onko mahdollista löytää jotain, jos et tiedä mitä olet etsimässä?

 Kuvituskuva

Kuvituskuva

No niin, tässä lupaamani viisi (MAAILMAN HUONOINTA) vinkkiä suoraan tunnetun suomalaisen deittisivuston sivuilta:

1. Ulkoasu ja käytöstavat kuntoon!

2. Hurmaa nainen kuuntelemalla!

3. Ole päättäväinen!

4. Ole itsevarma!

5. Flirttaile!

Henkilökohtainen suosikkini on ehkä nro 4. OLE ITSEVARMA! Ihan niin kuin itsevarmuuden voisi laittaa nappia painamalla päälle! Tämä on surkuhupaisaa!

Kikkakolmoset eivät treffeillä auta. Jos haluat vietellä jonkun sänkyysi, se on eri asia, mutta täysin toinen tarina. Jos sinulla on tarpeeksi rohkeutta saapua paikalle ja ymmärrystä olla oma itsesi, se riittää.

Unohdetaan tämä hölynpöly ja mennään asiaan. Voiko joku olla täydellinen ja voiko sellaisen löytää? Kyllä, joku voi olla sinulle täydellinen. Jos löytäminen määritellään niin, että aktiivisesti etsit jotain löytääkseen sen, sanoisin että EI, et tule todennäköisesti ”löytämään” tätä taruolentoa.  Tästä eteenpäin kun käytän sanaa ”löytää”, tarkoitan "ilmaantuu elämääsi". Eli kyllä, on mahdollista löytää, elämäsi kumppani…

Toinen asia mitä kannattaa miettiä on se, mitä suhteeltasi odotat ja mitkä ovat motiivisi löytää kumppani?

Ei kannata asettaa suhteellenne liikaa odotuksia ja ajatella, että suhde tekisi elämästäsi jotenkin parempaa. Jos käy huonosti, se tulee tekemään elämästäsi huomattavasti vaikeampaa. On huomattavasti mutkattomampaa elää elämäänsä yksin kuin jakaa elämä toisen ihmisen kanssa, varsinkin jos puhutaan romanttisesta suhteesta. 

Toistavatko suhteesi negatiivisessa mielessä samaa kaavaa? Jos näin on, kannattaa miettiä, oletko valmis suhteeseen. Jos elämäsi on jo itsessään haasteellista tai perustukset repeilevät liitoksissaan, tulet väistämättä siirtämään nämä asiat uuteen suhteeseesi. Onko se asia, mitä haluat?

Jos kaikki rakastavat vain lähimmäistään, tietääkö kukaan, mitä rakkaus on? Vähän kuin kerjäläiset kerjäisivät toinen toisiltaan. Voitko aidosti rakastaa toista ihmistä, jos et ensin osaa rakastaa itseäsi?

 kuvituskuva

kuvituskuva

Kun tapaat uuden mielenkiintoisen ihmisen, olisi optimaalista olla itsensä kanssa hyvässä tasapainoisessa suhteessa. Näin on helpompi ottaa vastaan uusi ihminen elämääsi ja sen mahdollisesti mukana tuomat haasteet.

Eikö puolison löytäminen voisi olla jotenkin helpompaa? Jos haluat, voit myös tyytyä. Se on helpompaa, kovin yleistä ja nopeampaa. Puolisosi ei tarvitse olla sinulle täydellinen, ehkä välttäväkin voisi välttää.  Eli jos melko hyvä kumppani, parisuhde ja elämä kuulostaa siltä, mihin haluat tähdätä, tämä on oiva vaihtoehto. Voit valita itsellesi kumppanin joka on ihan kiva, mutta…

Mitä täydellinen puoliso sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että olet löytänyt sielunkumppanisi. Mitä ikinä se sinulle tarkoittaakaan. Mikä on sinulle ihanaa, voi saada jonkun toisen voimaan pahoin. Sana täydellinen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että elämänne olisi yhtä juhlaa, joka päivä, aamusta iltaan. Se tarkoittaa sitä, että hänessä on tarpeeksi samanlaisia ominaisuuksia kuin sinussa, joihin rakastut, ja ne, joista et niin välitä, eivät ole este suhteellenne.

No mistä sitten löydän tämän täydellisen juuri sinulle tehdyn luojan luomuksen? Jos mietitään ensin, mikä todennäköisemmin estää sinua löytämästä häntä: Et ainakaan löydä häntä siitä melko hyvästä parisuhteesta, jossa jokainen päivä on pois siitä, että Tarzan saisi Janen. Noin 17% suomalaisista on hyvin onnellisia parisuhteeseensa ja tyydyttyneitä seksielämäänsä (Kontula 2016). Mitäköhän ne loput tekevät?  Jos melko hyvä parisuhde riittää sinulle, et ole varmaan lukenut tätä artikkelia näinkään pitkälle. Onnea vilpittömästi valitsemallanne tiellä.

Elämäsi kumppani ei siis löydy mistään. Hän tulee vastaan kun aika on oikea. Hänen ilmestymisensä ei seuraa tiettyä kaava, eikä prosessia voi nopeuttaa. Voit edesauttaa hänen ilmaantumistaan kuitenkin muutamalla tavalla. Löydä itsesi. Kun tiedät kuka olet, tunnistat myös kumppanisi, kun hän ilmaantuu elämääsi.

Todennäköisesti hän löytyy sen asian parista mikä sinulle on luontaista, ja missä vietät itse paljon aikaasi. Tottakai voit lisätä lottonumeroita käymällä treffeillä tai ulkona ja naputtamalla iltaisin tinderiä. Tämä onkin hyvä tapa viettää aikaa ja edistää sosiaalisia taitojasi, mutta ajattele treffailua kuitenkin enemmänkin harrastuksena, kuin tapana ratkaista tilanne.

Bisneksessä, opiskelussa ja urheilussa asiat toimivat eri tavalla. Jos panostat ajallisesti paljon edellä mainittuihin asioihin ja teet edes jossain määrin oikeita asioita, todennäköisesti pääset sinne minne haluat. Unelmakumppanin ja parisuhteen löytäminen ei välttämättä seuraa samaa kaavaa. Vaikka kävisit 100 treffeillä, välttämättä ei kolahda, ja kun vähiten sitä odotat, elämäsi kumppani kävelee vastaan, etkä edes tajua sitä.

Täydelliseen kumppaniin liitetään lähes taijanomaisia ajatuksia. Romantiikka, kauniit rakkaustarinat ja rakastuminen ovat tietenkin ihania asioita. Biologisesti rakastuminen on lähes humalatilaan verrattavissa (Partonen 2013), kun elimistö työntää sinulle koktailin eri hormoneita. Tässä tilassa on helppo ajatella, että tämä ihminen ratkaisee kaikki elämäsi ongelmat.

Parisuhde on vain yksi onnellisuusloukku muiden joukossa. Jos ajattelet, että hän tulee muuttamaan elämäsi, olet väärässä. Kumppanisi ei voi korjata sinua, poistaa huoliasi, tehdä sinusta onnellista tai parempaa ihmistä. Jos onnellisuuden maljassasi on reikä, sinä olet ainoa henkilö, joka voi paikata sen. Huomaat tämän viimeistään selvittyäsi pahimmasta rakastumisen aiheuttamasta hormonihuurusta, noin pari vuotta rakastumisen jälkeen.

Miltäs kuulostaisi jos sanoisin, että löydät elämänkumppanisi lähempää kuin voit uskoa? Puhun siis sinusta itsestäsi. Rakenna vakaa rakkaussuhde itsesi kanssa. Nauti elämästä. Siitä, että olet sinkku ja saat mennä minne nenä näyttää. Pidä huolta itsestäsi ja löydä oma polkusi tässä elämässä. Kun olet omalla polullasi, onnellinen, paras versio itsestäsi ja elät oman näköistäsi elämää, on 100% varmaa, että tulet löytämään täydellisen puoliskosi.

Lähteet:

http://vaestoliitto-fi-bin.directo.fi/@Bin/568c81ea01612e56cb7c6978d0735178/1506079781/application/pdf/6081349/Perhebarometri_2016_netti.pdf

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/02/13/oudot-tunteet-rakastuminen

 

 

 

 

Comment