2 Comments

OMAN ELÄMÄNSÄ RÄPSUPERSTAR

Best day ever everyday...

Best day ever everyday...

Olen Life Coach, yrittäjä, rakastaja, poikaystävä, valokuvaaja, wannabe lappalainen, maailmanmatkaaja ja kirjoitan tässä ensimmäistä blogikirjoitustani. Olen hypännyt monta kertaa elämässäni altaan syvään päähän ja katsonut miten uinti sujuu. Esimerkiksi kirjoittaminen ei ole koskaan ollut lempiharrastuksiani. Viimeinen muistikuvani näin vapaaehtoisesti tapahtuvasta kirjoittamisesta taitaa olla peruskoulun ensimmäiseltä luokalta. Kirjoitin nimeni väärinpäin omaan pulpettiini: INUOJ, mikä oli loistava alku koulu-uraani kuvaavalle tarinalle: ”Miten selviytyä hengissä peruskoulusta”.

 

Meillä kaikilla on täällä tarkoitus. Henkilökohtaisesti koen, että olen täällä auttamassa sinua elämään elämääsi täyteläisemmin. Rohkaisemassa sinua silloin, kun sitä eniten tarvitset. Auttamassa sinua näkemään asioita eri perspektiivistä ja auttamaan itse itseäsi. Löytämään vastauksia, jotka ovat jo olemassa sisälläsi. Viemään sinua lähemmäs sitä paikkaa missä olet ja mistä et koskaan pääse pois. Tästä hetkestä. Olen kulkenut tämän vaikean, mutta palkitsevan polun, ja siksi olen paras oppaasi elämän leikkikoulussa.

Rather king for a day than fool for a life time...

Rather king for a day than fool for a life time...

Olettaen, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, hyvinvointisi muodostuu voimakkaasti sen perusteella mitä ajattelet. Olen tietoisesti muokannut Jouni Rannan mieltä siihen pisteeseen missä se on tänään. Koktailiin tarvitaan mielenkiintoa, kyseenalaistamista, halua kehittyä, mennä sieltä missä ei ole aitaa ja tottakai ripaus seikkailumieltä. Pusken itseäni säännöllisesti epämukaviin tilanteisiin kasvattamaan itseäni ihmisenä. Elämäni on välillä äärimmäisen haastavaa, hektistä ja välillä on tuntunut mahdottomalta jatkaa. Samaan aikaan katson itseäni ulkopuolelta. Tulkitsen vielä melko lapsen kengissä olevia mieleni liikkeitä tyynenä sivusta. Mietin, että on kyllä ihanaa olla perillä, mutta tämän Rannan Jounin kanssa on vielä paljon elämän koulua käymättä - ennen seuraavaa kierrosta.

 

Henkilökohtaisesti näen, että jos en ottaisi elämästäni kaikkea irti, en arvostaisi sitä tarpeeksi. Tämä tie ei ole ollut helppo, mutta erittäin antoisa. Olen mielenmaailmaltani hyvin eri lailla ajatteleva yksilö. Tykkään kyseenalaistaa ja kysyä kysymystä MIKSI? Miksi en olisi täydellisen onnellinen? Miksi en saisi kaikkea mitä elämältäni haluan? Miksi tyytyisin, kun voin saada kaiken?

Forgive me my nonsense, as I also forgive the nonsense of those that think they talk sense.             - Robert Frost

Forgive me my nonsense, as I also forgive the nonsense of those that think they talk sense.        

  - Robert Frost

Olisi ilo ja kunnia auttaa sinua elämäsi polulla, pienessä ja isommassakin myrskyssä tai jos laivasi seilaa täysin tuuliajolla. Halusit tai et, tulet kohtaamaan elämäsi vuoristoradalla monenlaisia haasteita. Varmin tapa tehdä elämästäsi hankalaa on roikkua jarrukahvassa ja toivoa, että elämän pomput eivät osu kohdalle. Ei kannata toivoa, että elämä olisi helpompaa tai vähemmän haastavaa vaan haluta enemmän rohkeutta, viisautta ja sisua kohdata nämä asiat. 

 

Täytän tänä vuonna 35 vuotta, olen siis varhaisnuori parhaassa iässä. Peruskoulun jälkeen mikään ei ole muuttunut. Kirjoitan nimeni edelleen väärinpäin joka paikkaan. Asun kommuunissa, olen vegaani, en juo, olen yksityisyrittäjä ja vapaassa parisuhteessa. Olen tehnyt paljon asioita niin kuin ei kuuluisi tehdä. Kuitenkin, yksi asia on muuttunut: sovin täydellisesti muottiin, jonka olen itse itselleni valanut. Olen äärimmäisen onnellinen ja tasapainoinen. Olen kiitollinen siitä, että minua on ohjattu ja autettu, kun elämä on ollut vaikeinta. Olen kiitollinen, että juuri oikeat henkilöt ovat astuneet elämääni silloin, kun olen heitä eniten tarvinnut. Olen kiitollinen siitä, mitä minulla on - joka päivä. Nämä ovat asioita, joita haluan jakaa eteenpäin.

Peace, love and compassion, Jouni Ranta

P.s. Seuraava kirjoitukseni tulee käsittelemään yhtä lempiaihettani, tavoitteita. 

 

 

 

2 Comments